Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Nu aanmelden: Webinar Jet Bussemaker in gesprek met het sociaal werk; gratis voor leden

Op 2 juni 2020 geplaatst door

Op 22 juni om 13:00 uur organiseert Sociaal Werk Nederland een webinar met Jet Bussemaker en Eric van der Burg. Leden van Sociaal Werk Nederland kunnen gratis deelnemen. Bovendien kunnen ze vooraf vragen insturen die Jet Bussemaker tijdens het webinar zal beantwoorden. Aanmelden kan hier

Stuur vooraf vragen in voor Jet Bussemaker via info@sociaalwerk.nl

Jet Bussemaker is voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), die onlangs kwam met het rapport (Samen)leven is meer dan overleven. Daarin vraagt de raad om extra aandacht voor alles wat tijdens de lockdown onderbelicht is gebleven, zoals de vele sociale- en gezondheidsproblemen waarmee vooral mensen aan de onderkant van de samenleving nu kampen.

In het eerste deel van het webinar belicht Jet Bussemaker de visie van de RVS op de huidige situatie. Hoe kunnen we tijdens de alom verwachte recessie de verscherpte ongelijkheid tackelen? Welke rol ziet Jet Bussemaker daarin voor het sociaal werk? Hoe kun je als sociaal werker de zojuist verworven status van cruciaal beroep blijven waarmaken als er zowel bezuinigingen dreigen als een toestroom van nieuwe armen?

Vervolgens gaan Eric van der Burg en Jet Bussemaker in gesprek over dit thema. Ook is er ruimte voor vragen van deelnemers.

Aanmelden kan hier

Trefwoorden: webinar
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten