Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Schrijf nu in voor de Kennis- en Praktijkdagen Contracteren Sociaal Domein 2020

Op 25 februari 2020 geplaatst door

Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 april 2020 organiseert het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein de derde editie van de Kennis- en Praktijkdagen ‘Contracteren Sociaal Domein’. Deze editie vindt plaats in het Akoesticum in Ede, vlak naast treinstation Ede-Wageningen. Dit evenement is voor en door gemeenten en (zorg)aanbieders georganiseerd met als doel de inkoop (van visievorming tot uitvoering) in het sociaal domein te versterken om zo samen de transformatie vorm te geven. Hierbij ligt de focus op voorbeelden uit de praktijk. U kunt één of meer dagen bijwonen. De toegang is gratis.

Sociaal Werk Nederland is medeorganisator van de Kennis- en Praktijkdagen en partner van Vindplaats Inkoop Sociaal Domein. Daar trekt Sociaal Werk Nederland onder meer de werkgroep Dialoog van het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein. Samen met VWS, PIANOo, Zorgthuisnl, een aantal aanbieders en gemeenten hebben we het afgelopen jaar ondere meer gewerkt aan een matrix om de dialoog tussen gemeenten en aanbieders te verbeteren.

Voor wie?
Iedereen die te maken heeft met inkoop in het Sociaal Domein is van harte welkom. Met name beleidsmedewerkers, accountmanagers, inkopers, verkopers en juristen die werkzaam zijn bij een gemeente of (zorg)aanbieder.

Wat kunt u verwachten?
De Kennis- en Praktijkdagen zijn vooral bedoeld om van elkaars ervaringen te leren en kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van inkoop en aanbesteden in het Sociaal Domein. De drie rijkgevulde dagen met interessante sprekers, verdiepende presentaties en een ruim aanbod aan (inter)actieve workshops bieden ook volop gelegenheid om te netwerken en zodoende alle aanwezige kennis te benutten.

Programma
Het programma start elke dag om 9.30 uur. Over de gehele dag zijn drie workshoprondes met vooral praktijkvoorbeelden te volgen, op woensdag 8 april zelfs vier. Elke dag wordt afgesloten met een netwerkborrel en op de laatste dag (donderdag 9 april) sluiten we af met een DebatCafé.

Bron: Vindploaats Inkoop Sociaal domein
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten