Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Doe je mee met de pilot Positieve Gezondheid op de werkvloer?

Op 21 januari 2020 geplaatst door

In december 2019 startte de pilot Positieve Gezondheid op de werkvloer met de eerste groep. Na de bijeenkomst hadden de deelnemers een beter beeld van het gedachtegoed achter Positieve Gezondheid en hoe ze het in de eigen organisatie kunnen toepassen. Ook het onderling uitwisselen van ervaringen en ideeën werd als waardevol ervaren. Om meer sociaalwerkorganisaties de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan de pilot Positieve Gezondheid op de werkvloer, start er in maart een tweede groep. Heb je interesse en wil je meedoen aan de pilot? Er is nog plaats voor een aantal organisaties.

Bijeenkomst 9 maart 2020
De startbijeenkomst vindt plaats op 9 maart 2020 van 9.30 tot 13.30 uur in Utrecht. Deelnemers maken tijdens de interactieve werksessie onder begeleiding van een trainer van het Institute for Positive Health (iph) kennis met de mogelijkheden van het inzetten van positieve gezondheid op de werkvloer. Ook is er ruimte om onderling van gedachten te wisselen over het inzetten van positieve gezondheid in de eigen organisatie.

Meer weten? Klik hier.

Bron: FCB, Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk
Trefwoorden: iph, pilot, positieve gezonheid
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten