Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Resultaatgericht beschikken in Wmo 2015

Op 18 april 2019 geplaatst door

Minister Hugo de Jonge (VWS) stuurde op 12 april de Tweede Kamer een brief over het resultaatgericht werken in de Wmo. 

Resultaatgericht beschikken wordt onderdeel van de Wmo 2015. Dat kondigt minister De Jonge aan in zijn brief van 12 april aan de Tweede Kamer. Dit besluit komt na uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) dat gemeenten die beschikken op resultaat in de Wmo hun burgers onvoldoende rechtszekerheid bieden.

De minister roept gemeenten op om:

  • in samenspraak met cliëntenraden en aanbieders een normenkader te ontwikkelen dat recht doet aan de lokale situatie. Als dit normenkader een plek heeft in gemeentelijke beleidsregels, wordt dit ook de basis voor de afspraken tussen de burger en de aanbieder over hoe een resultaat behaald wordt;
  • helder aan te geven welke voorzieningen zij hebben (in de verordening) en hoe zij die voorzieningen beschikken (in het beleid): in resultaat of in uren;
  • duidelijk te zijn in wie burgers kunnen aanspreken wanneer zij het niet eens zijn met de invulling van de beschikking, het resultaat niet behaald wordt of de kwaliteit onvoldoende is.

Lees hier wat Divosa hiervan vindt, en hier wat de VNG gaat doen. 

Zie ook

Bron: divosa, vws, vng
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten