Nieuwsbericht

Met je eigen vraagstuk aan de slag in een leernetwerk van Schouders Eronder

20 april 2020 | 2 minuten lezen

Schouders Eronder zoekt professionals in de schuldhulpverlening die houden van een uitdaging, die verder willen kijken dan hun eigen organisatie en willen werken aan oplossingen voor actuele vraagstukken.Schouders Eronder leert je anders te kijken naar een vraagstuk, leert je de samenhang te zien en daagt je uit op zoek te gaan naar oplossingen. Je doet dat niet alleen maar je trekt daarin op met gelijkgestemden. 

Je brengt je eigen vraagstuk in die je uitwerkt in een leernetwerk. Een leernetwerk bestaat uit meerdere (online) bijeenkomsten. Je gaat al lerend oefenen en werken aan je eigen actieplan. Je neemt daarin mee: geleerde lessen uit de praktijk, inzichten uit de wetenschap, de ervaring van je teamgenoten en deskundigheid van experts. En Schouders Eronder ondersteunt je daarbij.

Thema’s

Binnenkort start een leernetwerk met het thema Arbeidstoeleiding en schulden. Lees meer over de kickoff bijeenkomst van Schouders Eronder over lerende praktijken waarin het thema verder is uitgediept. 

Er is nog voldoende plek voor een van de andere leernetwerken. Bijvoorbeeld op het thema zelfstandigen en schulden.

Heb je een vraagstuk dat past bij een van deze thema’s en wil je hiermee aan de slag? Meld je dan snel aan. De groepen worden klein gehouden (5 tot 8 deelnemers) zodat er voldoende tijd en ruimte is voor alle deelnemers om te werken aan hun eigen vraagstuk. Als er voor een leernetwerk meer belangstelling is dan het maximaal aantal deelnemers dan bestaat de mogelijkheid om nog een leernetwerk op hetzelfde thema te starten.

Er wordt online gestart en afgesloten met een bijeenkomst waarin je iedereen offline kunt ontmoeten.

Hoe gaan we te werk?

Schouders Eronder heeft een methodiek ontwikkeld die je stap voor stap helpt bij het onderzoeken en uiteenrafelen van jouw vraagstuk. Met korte ‘thuis’ opdrachten ga je zelf aan de slag. In 6 online-bijeenkomsten van elk 2 uur ontwikkel je je eigen actieplan dat aansluit bij jouw vraagstuk. Om het actieplan te implementeren worden tijdens de bijeenkomsten ook een aantal praktische handvatten aangereikt door de projectorganisatie.

Wat breng jij in?

Enthousiasme, inzet en tijd. 

Wil je mee doen? En ben je geïnteresseerd?

Schouders Eronder start elke maand een leernetwerk. Jij kunt daarbij zijn. Geef het door en stuur vrijblijvend een e-mail naar lerendepraktijk@schouderseronder.nl

Vermeld daarin het volgende:

Naam
Functie
Organisatie
Telefoonnummer

De projectorganisatie neemt dan snel contact op om te bespreken wat er mogelijk is.

Zie voor meer informatie bijgaand pdf over Leernetwerken.

 

Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.

Bijlagen

Lid worden