Nieuwsbericht

Regiobijeenkomsten over cao-onderhandelingen

Chris Bos
8 januari 2019 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland organiseert de komende weken vijf regiobijeenkomsten over de Inzet voor de nieuwe cao-onderhandelingen. Bovendien organiseren we samen met Movisie en de gemeente Alphen aan den Rijn het congres Samen sturen op doen wat werkt op 21 januari. 

Regiobijeenkomsten Inzet cao Sociaal Werk
Op 1 juli 2019 eindigt de looptijd van de huidige cao Sociaal Werk. Binnenkort starten dan ook de onderhandelingen over de nieuwe cao. Welke afspraken wilt u graag op tafel leggen? Sociaal Werk Nederland trekt het land door om hierover met u in gesprek te gaan. Die informatie gebruiken we als input voor onze inzet bij de komende cao-onderhandelingen.

Cao en loonsverhoging: hoe betaal ik dat?
Een belangrijk onderwerp is loonsverhoging. Dat het goed gaat met de Nederlandse economie zie je terug aan de loonsverhogingen in recent afgesloten cao’s. Helaas is die economische bloei in het sociaal werk nog nauwelijks merkbaar; er is zelfs sprake van minder subsidie, financiële tekorten, druk op de budgetten en werken onder de kostprijs.

Vijf regiobijeenkomsten

  • dinsdag 15 januari 2019 13:00 - 15:30 in Utrecht ->aanmelden
  • vrijdag 25 januari 2019 10:00 - 12:30 in Oosterhout ->aanmelden
  • maandag 28 januari 2019 13:00 - 15:30 in Helmond ->aanmelden
  • donderdag 7 februari 2019 13:00 tot 15:30 in Eerbeek ->aanmelden

Oproep: we zoeken nog een geschikte locatie in de regio Amsterdam.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor directeur/bestuurders en p&o’ers. Tijdens de bijeenkomst zullen onder andere een aantal landelijke en sectorale ontwikkelingen worden geschetst die van belang zijn bij het opstellen van arbeidsvoorwaarden. Aan de hand van een aantal thema’s die uit de ontwikkelingen naar voren komen gaan we met u in gesprek over de inzet van Sociaal Werk Nederland voor de onderhandelingen.

Congres Samen sturen op doen wat werkt
Alphen aan den Rijn is gastheer van het landelijke congres ‘Samen sturen op doen wat werkt’, op 21 januari in het Alphense gemeentehuis. Mis dit congres niet, want wie erbij is wordt in één klap bijgepraat! Ook Hilversum, Rotterdam en vele andere steden laten dan zien hoe zij samen met maatschappelijke organisaties sturen op ‘doen wat werkt’. Wil je het verschil maken bij de aanpak van ernstige sociale problemen, dan moeten gemeente, professional en burger het echt samen doen.

‘Het tellen van activiteiten, uren of cliënten zegt niks over het resultaat,’ aldus Han de Jager, wethouder van Alphen aan den Rijn. Zijn gemeente hervormde het sociale domein grondig door samenwerkingsverbanden af te dwingen die worden beoordeeld op de effecten voor inwoners.

Het congres wordt afgesloten door Jantine Kriens, algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
Meer informatie? Direct aanmelden? Klik hier.