Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Start proefprocedure LOSR tegen GGN

Op 21 juli 2020 geplaatst door

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) start een proefprocedure tegen GGN. Eerder gaf de rechter de sociaal raadlieden al gelijk in een eerdere zaak. GGN had toen onterecht kosten in rekening gebracht. Toen bleek dat in totaal 34.000 burgers samen vijf miljoen terugvragen. Om dit geld terug te krijgen start de LOSR nu dus een proefprocedure. Lees hier eerdere berichtgeving

De LOSR is voor de proefprocedure op zoek naar mensen met een compleet dossier, die aan alle voorwaarden voldoen. Bent u bewindvoerder en wilt u meedoen aan de procedure? Check dan eerst even of uw cliënt aan alle voorwaarden voldoet:

  • Betrokkene heeft een premieachterstand gehad bij Menzis, CZ of Zilveren Kruis in 2016, 2017 of 2018.
  • GGN heeft een oproep overhandigd om voor e-Court te verschijnen. 
  • Betrokkene heeft een minimuminkomen.
  • Alle papieren zijn nog aanwezig.
  • De premieachterstand is inmiddels betaald.

Bekijk de website www.geefmijn160euroterug.nl voor meer informatie.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten