Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Aanmelding geopend: schuldhulpverlener van het jaar 2020

Op 20 juli 2020 geplaatst door

De aanmelding voor de verkiezing Schuldhulpverlener van het jaar 2020 is geopend. Zet jij je actief in voor mensen met financiële vragen en problemen? Of ken jij iemand die hier echt in uitblinkt? Meld jezelf of de ander dan aan voor de verkiezing ‘Schuldhulpverlener van het jaar 2020’. Aanmelden kan hier

Ambassadeur
De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor de professionals in de schuldhulpverlening. Je neemt deel aan bijeenkomsten op landelijk niveau, in de media vertel je ons verhaal en je breidt je eigen netwerk enorm uit.

2.000 euro
Bovendien mag je 2.000 euro besteden aan een project dat verbonden is aan schuldhulpverlening. De details vind je hier.  Via deze link kun je jezelf of iemand anders ook opgeven.


De verkiezing wordt georganiseerd door Schouders Eronder, met daarbinnen een belangrijke rol voor de NVVK en Sociaal Werk Nederland.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten