Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Corona en probleem met aangifte doen? Uitstel aangifte inkomstenbelasting mogelijk

Op 6 april 2020 geplaatst door

Uitstel aangifte inkomstenbelasting 2019: meerdere cliënten tegelijk

Sociaal Werk Nederland en de Landelijk Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) hebben de afgelopen weken gepleit voor uitstel van aangifte inkomstenbelasting 2019, en de mogelijkheid dat collectief aan te vragen. Ondersteuning van cliënten, zoals dat jaarlijks plaatsvindt in bibliotheken en buurthuizen vervalt immers.

De belastingdienst geeft nu die mogelijkheid. Cliënten die in de problemen komen door het coronavirus kunnen uitstel krijgen tot 1 september met het doen van aangifte inkomstenbelasting 2019.

U moet aangifte inkomstenbelasting 2019 doen of helpt een ander daarbij
Hebt u of heeft uw klant een aangiftebrief gekregen waarin staat dat u aangifte inkomstenbelasting 2019 moet doen? Dan kunt u aangifte doen tot 1 mei 2020. Door de huidige omstandigheden, veroorzaakt door het coronavirus, is het goed denkbaar dat dit niet voor deze datum lukt. U kunt dan uitstel aanvragen.

Maatschappelijk dienstverleners kunnen in 1 keer meerdere burgerservicenummers doorgeven. Dit kan via een beveiligde omgeving van de Belastingdienst: Filetransfer. Zie de website van de Belastingdienst hier. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten