Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Moedige actie in Walcheren: wat je moet weten om loonbeslag te voorkomen

Op 15 oktober 2019 geplaatst door

Zo diep in de schulden zitten dat een deel van je loon direct via loonbeslag wordt overgemaakt aan een schuldeiser. Te veel werknemers hebben er mee te maken, vindt Moedige Dialoog Walcheren. Leidinggevenden kunnen hier het verschil maken, als ze problemen maar eerder herkennen.

'Een brief van de deurwaarder is voor werkgevers vaak pas het eerste teken dat een medewerker in de knoei zit', vertelt Corine Boeije, P&O-adviseur bij zorgorganisatie Zorgstroom. 'Dat bleek tijdens een van onze sessies met Moedige Dialoog. Bij een loonbeslag zijn de kosten vaak flink opgelopen. Je staat als medewerker dan al een hele tijd onder druk. Dat is natuurlijk zwaar én het kost veel tijd en geld. Ook voor de werkgever.  Daarom vroegen we ons af hoe we financiële problemen eerder op het spoor kunnen komen, en hoe we iemand daarna het beste verder kunnen helpen.' 

Lees het hele verhaal hier op de website van Moedige Dialoog. 

Bron: Moeidge Dialoog
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten