Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Prinses Laurentien bij Diner Pensant Moedige Dialoog 7 november

Op 1 oktober 2019 geplaatst door

De resultaten van Moedige Dialoog worden in de schijnwerpers gezet en we kijken vooruit hoe we blijven samenwerken aan het creëren van impact. Prinses Laurentien woont het diner bij en gaat met ons in gesprek. Behalve Theo Harms (Rabobank) en Ron Steenkuijl (ADG Dienstengroep) hebben we de inspirerende spreker Kees Klomp uitgenodigd. Hij vertelt ons over zijn reisdoel: het aanjagen van de betekeniseconomie beweging in Nederland. Meld je hier aan, en klik op de afbeelding voor het programma. 
De vernieuwde website van Moedige Dialoog vindt u hier.
 

Bron: Sociaal Werk Nederland Moedige dialoog
Trefwoorden: dinerpensant, laurentien
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten