Nieuwsbericht

De kennisbundel: tool voor iedereen werkzaam in de schuldhulpverlening

7 mei 2019 | 1 minuut lezen

Schouders Eronder heeft een tool ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in de schuldhulpverlening: de kennisbundel. In de Kennisbundel vind je samenvattingen van wetenschappelijke rapporten, handreikingen en andere relevante vakliteratuur. Maar ook overzichten van handige tools en filmpjes. Zo kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.

De kennisbundel is meer dan een verzameling van relevante literatuur. De tool is gebruiksvriendelijk ingericht en beschikt over verschillende handige functies waardoor je de bundel naar eigen behoefte en inzicht kunt inrichten. Zo kun je notificaties ontnvangen als er nieuwe artikelen verschijnen in bepaalde thema’s. En natuurlijk is het handig als je de tool overal kunt raadplegen. Daarom is de tool ontwikkeld vanuit mobile-first en ook als app beschikbaar.

Zoeken en sorteren
In de Kennisbundel kun je informatie zoeken en sorteren. Op internet gaan zoeken naar dat ene interessante rapport is niet meer nodig. De kennisbundel is de plek waar je het terug kunt vinden. Ook kun je zelf overzichten (Kennisbundels) maken van wat je interessant vindt en dat ook delen met anderen.

Zelf bundels samenstellen en delen
De redactie van de Kennisbundel heeft bundels samengesteld over een aantal onderwerpen, zoals vroegsignalering en laaggeletterdheid. Met 1 klik op de knop kun je de bundels liken en zo automatisch volgen. Maar je kunt zelf ook kennisbundels samenstellen van artikelen die voor jou belangrijk zijn. Als je een bundel maakt kunnen andere mensen dat zien, en je kunt een bundel ook delen met anderen.

Afspeellijstje van vakliteratuur
Een bundel kun je vergelijken met een afspeellijstje van muziek. Net zoals je een afspeellijstje maakt voor een feestje, of een afspeellijstje van de 90’s, zo kun je bundels maken voor een project waar je aan werkt of over een onderwerp dat voor jouw organisatie belangrijk is.

Meer informatie: www.kennisbundel.nl
Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG