Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

De kennisbundel: tool voor iedereen werkzaam in de schuldhulpverlening

Op 7 mei 2019 geplaatst door

Schouders Eronder heeft een tool ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in de schuldhulpverlening: de kennisbundel. In de Kennisbundel vind je samenvattingen van wetenschappelijke rapporten, handreikingen en andere relevante vakliteratuur. Maar ook overzichten van handige tools en filmpjes. Zo kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vakgebied.

De kennisbundel is meer dan een verzameling van relevante literatuur. De tool is gebruiksvriendelijk ingericht en beschikt over verschillende handige functies waardoor je de bundel naar eigen behoefte en inzicht kunt inrichten. Zo kun je notificaties ontnvangen als er nieuwe artikelen verschijnen in bepaalde thema’s. En natuurlijk is het handig als je de tool overal kunt raadplegen. Daarom is de tool ontwikkeld vanuit mobile-first en ook als app beschikbaar.

Zoeken en sorteren
In de Kennisbundel kun je informatie zoeken en sorteren. Op internet gaan zoeken naar dat ene interessante rapport is niet meer nodig. De kennisbundel is de plek waar je het terug kunt vinden. Ook kun je zelf overzichten (Kennisbundels) maken van wat je interessant vindt en dat ook delen met anderen.

Zelf bundels samenstellen en delen
De redactie van de Kennisbundel heeft bundels samengesteld over een aantal onderwerpen, zoals vroegsignalering en laaggeletterdheid. Met 1 klik op de knop kun je de bundels liken en zo automatisch volgen. Maar je kunt zelf ook kennisbundels samenstellen van artikelen die voor jou belangrijk zijn. Als je een bundel maakt kunnen andere mensen dat zien, en je kunt een bundel ook delen met anderen.

Afspeellijstje van vakliteratuur
Een bundel kun je vergelijken met een afspeellijstje van muziek. Net zoals je een afspeellijstje maakt voor een feestje, of een afspeellijstje van de 90’s, zo kun je bundels maken voor een project waar je aan werkt of over een onderwerp dat voor jouw organisatie belangrijk is.

Meer informatie: www.kennisbundel.nl
Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG

Bron: Schouders Eronder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten