Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Belastingdienst helpt helpers om burgers te helpen

Op 21 november 2017 geplaatst door
Janina van der Zande

Het Team Relatiebeheer Particulieren van de Belastingdienst bestaat nu een jaar. Zij leggen contacten met maatschappelijke dienstverleners om niet zelfredzame burgers te helpen met hun belastingaangiften en – toeslagen.

Via een nieuwsbrief houden zij mensen op de hoogte van nieuwe en afgeronde projecten. Zo gaat de Stichting Lezen en Schrijven de Belastingdienst ondersteunen om de dienstverlening voor laaggeletterden te verbeteren. Ook berichten zij in deze nieuwsbrief over nieuwe maatregelen omtrent toeslagen.

In 2016 lanceerde de Belastingdienst een website voor hulpverleners die mensen helpen met hun aangiften en toeslagen. 

De volledige nieuwsbrief vindt u in de bijlage. 

Bron: Belastingdienst
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten