Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Werken aan financiële rust bij cliënten van wijkteams in 6 stappen

Op 19 oktober 2017 geplaatst door

Wijkbewoners die aankloppen bij wijkteams kampen vaak met financiële problemen. Financiën snel weer op orde krijgen is belangrijk: voordat je het weet is een niet problematische schuld opgelopen tot een problematische schuld. Maar, hoe pak je dat aan? Movisie ging hierover in gesprek met twee deskundige sociale professionals. Samen hebben zij zes stappen op een rij gezet die jou kunnen helpen in de begeleiding van cliënten met financiële problematiek.
Zie de website van Mosievie, hier.

Bron: Movisie
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten