Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Actuele thema's Sociaal werk

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Nieuwsbericht

Ook de komende twee jaar 8 miljoen euro beschikbaar voor Armoede en Schulden

Op 28 augustus 2017 geplaatst door

Voor projecten om armoede en schulden te bestrijden is ook de komende twee jaar 8 miljoen euro beschikbaar. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft besloten een bestaande subsidieregeling te verlengen tot 2019.

Het gaat om ondersteuning van mensen die moeite hebben mee te doen in de maatschappij en om het bereiken en motiveren van moeilijk bereikbare groepen met financiële problemen. Er kan ook subsidie worden aangevraagd voor projecten die ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor armoede en schulden in het sociaal domein, onder meer in de wijkaanpak. En tot slot bij begeleiding van jongeren die vanaf hun 18e financieel zelfstandig moeten zijn, maar daar nog vaak moeite mee hebben.

Orde scheppen
'Ik heb de afgelopen jaren prachtige projecten gezien die mensen enorm hebben geholpen,' aldus Klijnsma. 'Bijvoorbeeld in de schuldhulpverlening, waar vrijwilligers mensen leren orde te scheppen in hun geldzaken en hen op die manier weer perspectief bieden. Het is mooi dat zoveel stichtingen zich willen inzetten voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Daar ondersteun ik graag bij.'

1 februari
Op 1 februari 2018 opent de subsidieregeling en kunnen organisaties aanvragen indienen. In het najaar van 2017 komt er op het ministerie een voorlichtingsbijeenkomst voor potentiële aanvragers. Hoe, waar, wanneer en wat de voorwaarden zijn wordt tegen die tijd bekend gemaakt. De ervaring leert dat met name landelijke projecten een kans maken.

Wilt u op de hoogte worden gehouden, stuurt dan een e-mail naar sub.reg.armoedeschulden@minszw.nl of zie hier voor meer informatie.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, 25 augustus 2017
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Sociaal Werk Nederland
Functie: Senior Adviseur Armoede en Schulden
Armoede & Schulden
Ik wil delen
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Thema's Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten