Themaoverzicht

Armoede & Schulden

Hoofdthema's

Veel maatschappelijk kwetsbare mensen zijn niet goed in staat hun eigen kracht aan te spreken. Daardoor zijn ze vaak aangewezen op ondersteuning vanuit bijvoorbeeld overheidsinstanties. Vaak lukt het hen ook niet om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor ze steeds meer schulden opbouwen. Hoe kun je die neerwaartse spiraal doorbreken?
Wat ons betreft is dit de oplossing: krachtige samenwerkingsverbanden smeden tussen gemeente, sociaal werk, vrijwilligersorganisaties en bedrijven. Vandaar dit tweejarige project, waarin Sociaal Werk Nederland het voortouw neemt om relevante kennis en partijen in twaalf regio’s te verbinden. Die gezamenlijke inspanning zal eraan bijdragen dat mensen aan de onderkant weer de weg naar boven weten te vinden.

Meer weten over arme mensen, bonsaibomen en projectplan?

Activiteit

Altijd Arm?!

15 november
Tijd: 13:00 tot 17:30
Type: Congres

De Alliantie van Kracht tegen Armoede organiseert donderdag 15 november het congres ‘Altijd Arm!?’. Het jaarlijkse congres staat in het teken van overerfbare armoede.

Naast de presentatie van Dirk  Strijker over de resultaten van het RUG-onderzoek naar aard en omvang van generatiearmoede spreekt Suzanne Janssen, schrijfster van ‘Het Pauperparadijs’ over het historische perspectief van armoede en armoedebestrijding met een duidelijke link naar de actualiteit. Daarnaast vertelt ervaringsdeskundige Eline Schievink over wat armoede met je als kind doet.

Eric van Oosterhout, burgemeester van Emmen en voorzitter van Alliantie van Kracht tegen Armoede is dagvoorzitter.

Trefwoorden: Generatiearmoede
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten