Nieuwsbericht

Call! Schouders Eronder stelt een impulsbudget beschikbaar om onderzoek te stimuleren (5 nov.!)

16 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Offerteverzoek voor onderzoek en innovatie
Om de schuldhulpverlening verder te verbeteren is meer (toegepast) onderzoek nodig, vooral met het oog op de vertaling en verbinding naar de praktijk. Schouders Eronder stelt een impulsbudget beschikbaar om onderzoek te stimuleren.

Er zijn drie onderzoekscalls waarvoor financiering kan worden aangevraagd:
1.     Leren van anderen.
Leren bevorderen door te kijken naar de ervaringen in andere werkvelden. Op welke wijze kan de schuldhulpverlening hiervan profiteren? 

2.     Het stabilisatietraject: succes- en faalfactoren.
Onderzoek naar een reguliere interventies binnen de schuldhulpverlening: het stabilisatietraject. Welke producten worden er ingezet, wat werkt bevorderend en wat zijn belemmeringen?

3.     Experimenten binnen de schuldhulpverlening.
In kaart brengen van lopende experimenten binnen de schuldhulpverlening, clusteren van deze experimenten en leren van elkaar.

Meer informatie over deze calls vind je hier op de website van Schouder Eronder.

We horen graag uiterlijk 5 november 2018 of je de intentie hebt om in te schrijven op een van de calls. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Tamara Madern, projectleider Innovatie & Onderzoek, t.madern@schouderseronder.nl Je kunt je vragen per e-mail stellen tot 5 november. Het uiterste inlevermoment van de offerte is vastgesteld op 7 december 2018 om 12:00.

Schouders Eronder is een landelijk programma, gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Schouders Eronder is een samenwerkingsverband tussen Divosa, Landelijke Cliëntenraad, NVVK, Sociaal Werk Nederland en VNG.