Nieuwsbericht

Arjan Vliegenthart directeur Nibud

9 oktober 2018 | 1 minuut lezen

Arjan Vliegenthart wordt op 1 november directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Hij volgt Gerjoke Wilmink op, die de afgelopen achttien jaar leiding gaf aan het Nibud.

Arjan Vliegenthart was vier jaar lang wethouder van Sociale Zaken in Amsterdam en voorzitter van de commissie Werk en Inkomen van de Verenging van Nederlandse Gemeenten. Als wethouder heeft hij financiële voorlichting en de aanpak van schulden tot speerpunten van zijn beleid gemaakt. Het Nibud denkt met Vliegenthart een zeer betrokken en bevlogen directeur te hebben gevonden.

Elly Blanksma, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nibud, is verheugd over de komst van Vliegenthart: “De ervaring die Arjan Vliegenhart heeft opgedaan als wethouder in Amsterdam is zeer waardevol voor het Nibud. Hij is bijzonder thuis in de onderwerpen waar het Nibud mee bezig is. We staan als onafhankelijk kenniscentrum midden in de maatschappij en werken met talloze organisaties samen. Wij denken dat Arjan Vliegenthart over de juiste kwaliteiten beschikt om de diverse werelden van consument, wetenschap, politiek en bedrijfsleven aan elkaar te kunnen verbinden.”

Arjan Vliegenthart beraadde zich na de intensieve tijd als wethouder in Amsterdam  over zijn toekomst, toen het Nibud op zijn pad kwam. “Ik ben blij dat ik bij het Nibud aan de slag mag. Mensen grip laten krijgen op hun inkomsten en uitgaven, waarmee ze grip op hun eigen leven kunnen krijgen en houden, is maatschappelijk van groot belang,” zegt Vliegenthart. “Het Nibud speelt daarin een belangrijke rol en ik hoop daar vanuit mijn ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren. Volgend jaar bestaat het Nibud 40 jaar, een prachtig moment om te beginnen als directeur en de toekomst verder uit te stippelen.”