Publicatie

Presentatie OPOF 10 mei 2012

Hedy Raden Soedjono
14 mei 2012 | 1 minuut lezen

Op donderdag 10 mei was de bijeenkomst voor de personeelsfunctionarissen in de sector (OPOF) geheel gewijd aan het teweeg brengen van veranderingen.

Ans Huisman, coach en trainer van ‘Inspiration at work’, zette de deelnemers allereerst aan het werk door de deelnemers in tweetallen met elkaar op een positieve manier in gesprek te laten gaan over dat wat waar zij zelf energie van krijgen en dat waar zij in willen groeien. Ans legde de deelnemers uitgebreid en helder uit dat bij organisatieveranderingen vaak veel energie wordt gestoken in processen, protocollen en draaiboeken, terwijl een verandering pas echt kan leiden tot een cultuuromslag in een organisatie als er ook aandacht wordt besteed aan de ‘onderstroom’.

Een belangrijk hulpmiddel om meer zicht te krijgen op de onderstroom is om mensen op zoek te laten gaan naar hun drijfveren. Vanuit het idee dat als je zicht hebt op je eigen drijfveren en op de drijfveren van de ander, je beter begrijpt waarom mensen soms met elkaar botsen maar ook waar de kracht ligt van jezelf en van de ander. Om van daaruit tot werkelijke veranderingen en verbeteringen te komen. Bijgaand treft u aan de presentatie van Ans Huisman.

Tijdens het OPOF op 13 september wordt het onderwerp verder geconcretiseerd. Er zal dan aandacht worden besteed aan de manier waarop een organisatie handen en voeten kan geven aan een verandertraject.        

1 document toegevoegd