Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Werkende mantelzorgers: verdienen ze beter passende verlofregelingen?

Op 12 februari 2020 geplaatst door

Werkende mantelzorgers verdienen beter passende verlofregelingen. Dat is de stelling die centraal staat in onderstaand artikel waarin Platfrm31 inzoomt op uitdagingen die spelen rond mantelzorg.

Bijna twee miljoen mensen combineren de mantelzorg met een baan van meer dan 12 uur per week. Daarvan zorgt zo’n een op de vijf intensief, dat wil zeggen elke week 8 uur of meer. Met name als gevolg van de vergrijzing zal de komende jaren de behoefte aan mantelzorg en zorgvrijwilligers alleen maar groeien. Nu staan er nog 15 potentiële mantelzorgers voor elke 85-plusser klaar, in 2040 loopt dit terug naar 6. Is mantelzorg goed te combineren met een baan? Bestaan er aantrekkelijke regelingen voor werkende mantelzorgers? Of wordt het nu eindelijk tijd om tot passende verlofregelingen voor mantelzorgers te komen?

Lees het artikel hier: Werkende mantelzorgers verdienen beter passende verlofregelingen (Pdf, 0,4 MB)

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten