Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Training "Starten met de Risicomonitor Arbo" van VeiligheidNL

Op 20 januari 2020 geplaatst door

Werkgevers met maximaal 25 werknemers die voor het opstellen van hun RI&E gebruikmaken van de risicomonitor hoeven deze RI&E niet te laten toetsen door een arbodienst of deskundige. De Risicomonitor is recentelijk vernieuwd. Hierdoor zijn er veel veranderingen in hoe de tool gebruikt moet worden. Graag helpt VeiligheidNL de gebruikers van de Risicomonitor daarmee op weg.

Je leert onder meer hoe:

  • je de QuickScan kunt uitgevoeren
  • je medewerkers kunt betrekken bij het beleid
  • de Risicomonitor kan ondersteunen bij het cyclische proces

De eerstvolgende training is op maandag 16 maart 2020 in Utrecht. Meer informatie over locatie, data, kosten en doelgroep van deze training? Klik hier.

 

Bron: VeiligheidNL
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten