Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Doe mee aan de vernieuwde Week van Zorg en Welzijn

Op 20 januari 2020 geplaatst door

Om beter aan te sluiten bij de landelijke Ik Zorg campagne verandert de naam van de week van Zorg en Welzijn naar de Ontdekdezorg Week. De inhoudelijke focus komt meer te liggen bij de zij-instromers en herintreders en er wordt ingezet op grotere meer regionaal georganiseerde evenementen. Welzijn blijft onverminderd belangrijk.

De Ontdekdezorg Week wordt georganiseerd om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn. Tijdens de week kunnen zij de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn ontdekken. Om het bereik en het effect van de campagne te vergroten is er voor gekozen om aan te sluiten bij de landelijke Ik Zorg campagne. Dit betekent dat de vormgeving, middelen, én de naam van De Week veranderen.

Voor de editie van 2020 wordt extra ingezet op regionaal georganiseerde evenementen en bijeenkomsten, zoals speeddates, job cafés en banenbeurzen, -markten en -festivals. Bij deze evenementen kan uw organisatie aansluiten. Uitgangspunt is dat welzijn na de naamswijziging niet minder belangrijk wordt en nog steeds nadrukkelijk aanwezig blijft. Bij elke uiting wordt welzijn genoemd en ook de focus van de week blijft zowel zorg als welzijn.

Sociaal Werk Nederland roept leden op zich aan te sluiten bij de verschilende regionale evenementen en bijeenkomsten. Aanmelden bij een van de regiopunten kan hier: www.ontdekdezorgweek.nl/organisaties Sociaal Werk Nederland blijft betrokken bij de campagne Ik Zorg en zoekt samen met het arbeidsmarktplatform sociaal werk naar manieren om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de campagne.

Meer informatie over de nieuwe week van Zorg en Welzijn? Bekijk hier de website, in lijn met de Ik Zorg campagne: www.ontdekdezorg.nl/week

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten