Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Ervaringen en input gevraagd over het gebruik van de Risicomonitor

Op 12 september 2019 geplaatst door

Gebruik je voor de RI&E ons branche-instrument de Risicomonitor? Wil je ons meegeven wat je ervaringen zijn met de risicomonitor? Laat het ons weten! Vind je het instrument praktisch om te gebruiken, is het overzichtelijk, duidelijk en compleet? Wat vind je niet handig of voor verbetering vatbaar? Zijn er nog onderwerpen of aandachtspunten die je mist?
We horen het graag en nemen jullie input mee naar de bijeenkomst die wij eind september bij Veiligheid NL hebben over de Risicomonitor. Reacties kun je mailen naar Alexandra Krop: krop@sociaalwerk.nl

Bron: SWN, FCB, Veiligheid NL
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
manager administratie en beheer

In 2018 hebben wij de RI&E uitgevoerd met de Risicomonitor van Veiligheid.nl . Hierbij enkele bevindingen:

Uiteraard de brand in het datacenter waardoor al de gegevens verloren zijn gegaan.  

Daarnaast is het systeem niet erg gebruikersvriendelijk. Als je iets had ingevuld, ging je daarna weer helemaal terug naar het beginscherm. Erg omslachtig en kostte ook veel tijd.

Ook vond ik het systeem erg traag.

Het uiteindelijke verslag wordt rommelig opgesteld. Je moet er zelf nog een heleboel aan schaven voordat het bruikbaar wordt. Hetzelfde geldt voor het Plan van Aanpak.

Met vriendelijke groet,

Lucie Hermans

Stichting Binding

In 2017 zijn wij gestart met het invullen van de RI&E. Er kwam een nieuwe verdsie Risicomonitor 2.0 uit en toen moesten we alles opnieuw invullen. We hadden 75% van de RI&E ingevuld en toen brak er brand uit in het datacentrum. We zijn toen na diverse telefoontjes opnieuw gestart met alles opnieuw invoeren (3e keer)! Nu hebben we 1 locatie volledig ingevuld maar er komt geen rapportage uit met een plan van aanpak. De geuploade documenten zie je nergen terug en toen zijn we gaan bellen en mailen met de organisatie. Dit heeft tot nu toe nog tot geen enkel resultaat geleid. Er zou vanuit de organisatie een plan van aanpak worden gemaild (zij zagen dit wel achter de schermen maar dit was voor ons niet zichtbaar) helaas nog niets ontvangen. Ook bleek tijdens de gesprekken dat er nog het e.e.a. verder ontwikkeld moest worden om bijvoorbeeld de maatregelen zichtbaar te maken. Je kunt deze nu niet uitzetten want de ontvanger kan niet zijn waarbij de maatregel hoort en ook niet bij welke locatie de maatregel hoort. Kortom, wij zijn al 3 jaar bezig en hebben heel veel uren hierin gestoken met nul resultaat. We hebben ook gekeken naar andere vormen om de RI&E in te voeren maar worden op alle manieren via de branche geleid naar de Risicomonitor van Veiligheid.nl. Wij hopen dat jullie als brancheorganisatie iets kunnen betekenen hierin. Wij zijn inmiddels RI&E moe geworden maar hebben wel als organisatie een verplichting die we op dit moment niet na kunnen komen. In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet

Geke van Vuren en Miranda Schaap, Stichting Pulse en ook namens Stichting 'van Houten&co' en Stichting SWOM. 

Beste Lucie en Miranda,

Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik pak dit op en deel jullie reacties met FCB en Veiligheid.nl. De risicomonitor dient goed te werken en praktisch uitvoerbaar te zijn. Temeer omdat het inderdaad ook onze branche RI&E is. Mochten er nog meer organisaties zijn die hun ervaring willen delen dan hoor ik dat heel graag.

Met vriendelijke groet,

Alexandra Krop

Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten