Nieuwsbericht

Cedris stimuleert extra werkgelegenheid met Waarderingsprijs 

Janina van der Zande
10 oktober 2017 | 1 minuut lezen

Cedris zet organisaties die extra banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de spotlights met de Cedris Waarderingsprijs. Bedrijven of instellingen die een bijzonder of vernieuwend project hebben opgezet komen in aanmerking voor deze prijs. ‘Cedris wil van innovatieve en succesvolle praktijkvoorbeelden een inspiratiebron maken voor anderen’, aldus Job Cohen, voorzitter van Cedris. De uitreiking vindt voor de eerste keer plaats tijdens de Cedrislezing die gepland staat in het voorjaar van 2018.  

De Cedris Waarderingsprijs is bedoeld voor vernieuwende projecten of programma’s die banen opleveren voor mensen die extra begeleiding op de werkvloer of een aangepaste werkplek nodig hebben. Het gaat om projecten die anderen inspireren die werken of willen gaan werken aan een inclusieve arbeidsmarkt, de arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen. Deze sociale doelstelling wordt ondersteund door de organisaties die zich via het jurylidmaatschap aan de prijs verbonden hebben. De jury bestaat uit: 

  • Job Cohen, voorzitter Cedris
  • Aart van der Gaag, Aanjager Banenafspraak, namens VNONCW, MKB en LTO
  • Mariëtte Hamer, voorzitter Sociaal-Economische Raad 
  • Han Noten, voorzitter Start Foundation
  • Semih Eski, voorzitter CNV Jong 

De onderdelen waarop de jury de inzendingen beoordeelt zijn: - Bijdrage aan inclusiviteit op de arbeidsmarkt of in de organisatie(s) - mate van innovatie van het project/ de aanpak - Impact op het verhogen van de arbeidsparticipatie  - Overdraagbaarheid naar andere organisaties en/of regio’s 
 
Prijs 
Aan de prijs is een award en een cheque ter waarde van € 2500,- verbonden, bedoeld om het project te ondersteunen, uit te rollen of verder te ontwikkelen. Het aanmelden van een project kan via www.cedris.nl. De inschrijving sluit 1 december 2017.