Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Blog

STORYTELLING & WERKGELUK

“Als we niets doen zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting, voorspelt de Arbo Unie. Op dit moment ervaart 20% van het onderwijspersoneel en 25% van de mensen die werken in de  zorg een te hoge werkdruk. Hoogleraar en stressexpert Willem van Rhenen luidt de noodklok, kopt de Leeuwarder Courant van 14 oktober. De Hoogleraarj adviseert om niet alleen te kijken naar de werkdruk en stressfactoren, maar om juist te kijken waar mensen energie van krijgen. Appeltje eitje! Zoek de oplossing in  storytelling!

Maak gebruik van de kunst en kunde van storytelling en organiseer een Team Energie Oplaad Sessie ‘Werkgeluk’. In een Team Energie Oplaad Sessie verzamel je verhalen over wat teamleden energie en een geluksgevoel geeft. Alleen al het delen van zulke verhalen zorgt voor een boost. Vervolgens ga je de diepte in. Wat vertellen die verhalen over geluksmakers en geluksremmers? Zo kom je tot conclusies wat als medewerker of als leidinggevende kunt doen om werkgeluk te vergroten. 

Nieuwsgierig naar hoe een sessie ‘werkgeluk’ eruit ziet? Ik help je graag op verhaal:  riemie@enerrgy.nl ‚Äč Een voorproefje heb ik al gegeven op het Festival Werkgeluk van 1sociaaldomein online

Trefwoorden: burn-out, energie, stress, werkgeluk
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten