Publicatie

Modelrapport inspectie psz en kdv 2015 beschikbaar

9 januari 2015 | 1 minuut lezen

Om de kwaliteit te kunnen beoordelen heeft de rijksoverheid onder meer regels in de 'Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen', het 'Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen', 'het Besluit basisvoorwaarden kwaliteit voorschoolse educatie' en de 'Regeling kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen' geformuleerd.

Om te kunnen beoordelen of aan deze regels wordt voldaan, werken alle toezichthouders in Nederland met dezelfde veldinstrumenten, zoals vragenlijsten, om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen tijdens een inspectiebezoek. Dit rapport geeft een overzicht van de getoetste eisen en geeft hierbij aan wat de toezichthouder heeft geconstateerd en wat zijn beoordeling is. In het 'Overzicht bevindingen' staan de bevindingen van de toezichthouder heel kort per inspectie-domein samengevat en in 'Het inspectie-onderzoek' staan ze per inspectie-item uitgewerkt.

De MOgroep heeft al lang gepleit voor meer transparantie van de inspectie. Het ministerie is hieraan tegemoet gekomen door nieuwe rapporten open te stellen voor houders. In de bijlage de rapporten, van peuterspeelzalen en ook die van kinderdagverblijven.

2 documenten toegevoegd