Publicatie

Presentaties OPOF 7 maart 2013

Hedy Raden Soedjono
12 maart 2013 | 1 minuut lezen

Maarten Hüttner, adviseur Welzijn bij FCB, informeert over de Stimuleringsregeling en de trajecten die in gang zijn gezet. Mede door de stimuleringsregeling hebben in de afgelopen periode veel medewerkers in de branche een vorm van scholing aangeboden gekregen, gericht op de acht bakens van welzijn nieuwe stijl. In het najaar van 2012 zijn 51 nieuwe aanvragen gehonoreerd door sociale partners.

Ervaringen uit de praktijk:

  • Chérif Ait Abderrahman (Welstede) vertelt over het ingezette traject waarin eind 2014 alle agogen vakmensen zijn en zullen werken volgens de principes van welzijn nieuwe stijl. Bijbehorende kerncompetenties zijn: verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, klantgericht werken, reflecteren en resultaatgerichtheid.
  • Ditty Heijens (Stichting MJD) licht toe hoe zij de professional toegerust hebben op zijn nieuwe taakopvatting: om sterk in zijn schoenen te staan, zeker te zijn van zijn zaak, te kunnen reflecteren op zichzelf en op collega’s, te kunnen verbinden en schakelen en de juiste beslissingen te kunnen nemen.
  • Mattheus Hofland (OSA) gaat in op de manier waarop zij Welzijn Nieuwe Stijl leren en ontwikkelen, hebben vertaald naar een pilot effectmeting jongerenwerk.

Arthur Hol en Arie de Ruijter, van Stam Advocaten en HRM-college, informeren over de laatste stand van zaken met betrekking tot reorganisaties en sociaal plannen in de branche. Met actuele tips over hoe om te gaan met vakbonden, ondernemingsraden gemeenten, UWV en kantonrechters.

4 documenten en 1 link toegevoegd