Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Oproep: Deel je voorbeelden over ethische dilemma's!

Op 10 september 2020 geplaatst door

Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk is op zoek naar leidinggevenden/medewerkers die voorbeelden kunnen geven van een ethisch dilemma waar zij mee te maken hebben in het sociaal werk. Deze voorbeelden kunnen we dan (vanzelfsprekend geanonimiseerd) gebruiken voor het onder de aandacht brengen van het onderwerp ethiek en de ethiektrainingen (met vergoedingsregeling van het platform).

Komen jouw teamleden wel eens bij jou aan met een lastig ethisch dilemma? Of sta je zelf wel eens voor een moeilijke keuze? Dan zouden we het leuk vinden als je hierover mee wilt denken! Het kost maar enkele minuten – kan telefonisch, maar ook per mail.

Heb je interesse? Mail dan je contactgegevens naar: lfrijling@fcb.nl.

Meer informatie vind je hier.

Bron: Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk werkt
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten