Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

UWV Werkwijzer Poortwachter 1 mei 2020: Quick Startdocument

Op 22 juni 2020 geplaatst door

De Werkwijzer Poortwachter is een instructiedocument voor verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen ten behoeve van de beoordeling van re-integratieverslagen.

Om werkgevers en de door hen ingeschakelde deskundigen inzicht te geven in de wijze waarop re-integratieverslagen worden getoetst, werd deze Werkwijzer gepubliceerd.

Veel werkgevers vinden de Werkwijzer Poortwachter voor het gebruik in de praktijk echter te omvangrijk, te ingewikkeld en niet goed leesbaar. Zij willen snel weten welke stappen zij in het re-integratieproces moeten zetten en waarop ze in het algemeen moeten letten.

Daarom is het ‘Quick Startdocument’ ontwikkeld. Dit document is een aanvulling op en geen vervanger van de Werkwijzer Poortwachter. In het Quick Startdocument wordt de werkgever in grote lijnen gewezen op de stappen, die hij moet zetten bij de re-integratie van zijn arbeidsongeschikte werknemer. Daarnaast wordt de werkgever geattendeerd op de verantwoordelijkheden die hij bij de re-integratie heeft: ook ten aanzien van de deskundigen die hij daarvoor heeft ingeschakeld.

Het Quick Startdocument is hier gepubliceerd.

Bron: UWV
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten