Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Save the date: online conferentie 1 oktober: MBO'er in het sociaal werk

Op 18 juni 2020 geplaatst door

Handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk

Sociaal werkers zijn actief in vele werkvelden. Denk maar aan het participatie & buurtwerk, kinder- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk & mantelzorg, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening, maatschappelijke opvang en vrouwenopvang, opvoedondersteuning, Sociaal Raadsliedenwerk (SRW) en ouderenwerk. De branche timmert aan de weg om de instroom van mbo-opgeleiden in het sociaal werk op peil te houden. Het sociaal werk is bijvoorbeeld opgenomen in de campagne “Ik zorg”.
 
Wij hebben de indruk dat de positie van de mbo’er in het sociaal werk nóg sterker kan. Daarom organiseren wij op 1 oktober een online (interactieve) conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in het sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.
 
Tijdens de conferentie leren we van en met elkaar over thema’s als: - Kennen werkgevers en opleiders elkaar wel goed genoeg? - Wordt het potentieel van de mbo'er in het sociaal werk voldoende (h)erkend? - Weten we van elkaar welke innovaties plaatsvinden en wat good practices zijn

De online conferentie 'De handen ineenslaan voor de MBO'er in het sociaal werk' is een initiatief van het platform arbeidsmarkt en wordt mede mogelijk gemaakt door Spoor22, Sociaal Werk Nederland, het Suma College, de MBO raad en Buurtverbinding.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten