Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Sterk in je werk - Hoe blijf je sterk in je werk in deze tijden?

Op 16 april 2020 geplaatst door

CNV Zorg & Welzijn en de 14 regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, zijn gestart met extra coaching voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor. En verwijzen je zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

Misschien wil je even stoom afblazen? Heb je iets heftigs meegemaakt, voel je je machteloos of maak je je zorgen. Veel werkgevers bieden hun medewerkers al steun op dit vlak. Maar daar waar nu onder grote druk minder aandacht voor is, bieden de coaches uitkomst. Sterk in je Werk is zo een aanvulling op wat werkgevers al zelf organiseren.

Hoe kom je in gesprek met een coach?
Iedereen die werkt in zorg en welzijn kan zich aanmelden via Sterk in je werk
Een professionele coach neemt vervolgens binnen 24 uur contact met je op. De coaching is persoonlijk en vertrouwelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Juist nu willen we er zijn voor alle medewerkers die te maken krijgen met moeilijke situaties. Jullie krijgen veel ellende voor de kiezen. We horen veel verhalen over hoe zwaar het is en hoe machteloos je je kunt voelen. Daarom hebben we het initiatief voor deze extra coaching genomen. We hopen dat het je helpt. En je sterker in je werkt staat.

Voor organisaties: postermateriaal en onlineinfo in bijlagen.
Bekijk ook de video van Anneke Westerlaken over extra coaching: klik hier.

Bron: CNV cs
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten