Themaoverzicht

Arbeidsmarkt & Arbo

Arbeidszaken & Ondernemerschap

De arbeidsmarkt voor medewerkers in de branche W&MD is de laatste jaren sterk veranderd. Sinds de economische crisis ligt de focus op doorstroom en uitstroom van medewerkers in plaats van op instroom. Het belang van arbeidsmarktfitte medewerkers met een goede arbeidsmarktpositie staat daarbij voorop. Het sectorfonds FCB (Fonds Collectieve Belangen) ontwikkelt namens sociale partners (Sociaal Werk Nederland en vakbonden) producten die daarbij helpen. FCB organiseert bovendien bijeenkomsten voor werkgevers en werknemers rond leren en ontwikkelen. Stimuleringsregelingen en subsidies zijn beschikbaar voor (om)scholing, outplacementtrajecten, loopbaanontwikkeling en regionale arbeidsmarktinitiatieven.


 

Nieuwsbericht

Nieuwsbrief Sociaal Werk Werkt!

Op 18 april 2019 geplaatst door

De nieuwsbrief van Sociaal Werk werkt! is een initiatief van het Platform Sociaal Werk. 
Enkele artikelen uit de nieuwsbrief van 18 april:

Werkdruk!
Wil jij werkdruk aanpakken, maar weet je niet goed hoe? We bieden informatie en hulpmiddelen op de site. Gebruik bijvoorbeeld het handige stappenplan. Lees hier verder 

Trainees gezocht
Heeft jouw organisatie trainees in dienst? Of ben jij trainee? E-mail naar caosociaalwerk@fcb.nl met succesfactoren, tips of knelpunten. Ook als je nog geen trainees in dienst hebt, maar dit wel zou willen!

  • Gewijzigde cao sociaal werk: afspraken in het kader van de kwalificatie-eisen voor het werken in peuterspeelzalen, als peuterspeelzaalleid(st)er en als pedagogisch beleidsmedewerker coach of als pedagogisch coach. Bekijk de actuele cao
  • Generatieregeling invoeren? Goede voorbereiding is het halve werk. Lees hoe Levanto het aanpakt.

Oproep: doe en denk mee in het panel. Wil jij meepraten en denken over bijvoorbeeld zichtbaarheid van sociaal werk, de relatie met de gemeente, werkdruk of ethiek? Dan zijn wij op zoek naar jou. Meld je nu aan!

Aanmelden voor de nieuwsbrief kun je hier.
 

Bron: Platform Sociaal werk werkt!
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten