Nieuwsbericht

Online leersessies: hoe pakken we sociale vraagstukken aan in tijden van corona?

7 april 2020 | 1 minuut lezen

Vanwege de coronacrisis organiseert Movisie in april vijf nieuwe online leersessies voor sociaal professionals. Gebruik deze tijd vol nieuwe uitdagingen om meer te leren en steun aan elkaar te bieden. Doe mee en schrijf je hieronder in voor een van de gratis sessies!

Door de maatregelen tegen het coronavirus, staan sociale professionals voor allerlei uitdagingen. In een Coronadossier deelt Movisie kennis en ervaringen over hoe om te gaan met sociale vraagstukken in een tijd die voor veel inwoners van Nederland moeilijk is. Deze uitdagingen vragen om improvisatie, creativiteit en van elkaar leren. Daarom faciliteert Movisie samen met verschillende partners ook online bijeenkomsten waarbij sociaal professionals informatie krijgen van experts en hun dilemma’s kunnen voorleggen aan elkaar. We benutten elkaars denkkracht en ervaringen. Jouw werk en de ontwikkeling van je werk en beroep komt in elke sessie aan bod. 

Wat kun je in de komende sessies verwachten?

  • Hoe ga je om met fysiek contact, kun je nog op huisbezoek? En bij wie wel en bij wie misschien even niet?
  • Hoe ondersteun je burgers in een kwetsbare situatie, waarbij hun problematiek nu vaak verergert én het juist nu moeilijker is om met hen in contact te komen?
  • Overal ontstaan mooie burgerinitiatieven, maar hoe coördineer je vraag en aanbod op een goede manier?
  • Hoe krijgen we de mensen in een kwetsbare situatie in beeld nu we minder mogelijkheden hebben om problemen te signaleren en mensen direct te benaderen?

Hoe kan ik hieraan meedoen?
De sessies vinden online plaats. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor een of meerdere bijeenkomsten. Ruim voor de sessie ontvang je informatie over hoe je bij de sessie aanwezig kunt zijn.

VOL - aanmelden niet meer mogelijk.>>. Donderdag 9 april – 16.00-17.00 uur       
Fysiek contact of niet? En kun je nog op huisbezoek? De afweging hierbij staat centraal in deze sessie. Sessie in samenwerking met Sociaal Werk Nederland en de BPSW.  

Aanmelden voor de sessies vanaf 16 april: zie de website van MOvisie.