Nieuwsbericht

Corona en probleem met aangifte doen? Uitstel aangifte inkomstenbelasting mogelijk

6 april 2020 | 1 minuut lezen

Uitstel aangifte inkomstenbelasting 2019: meerdere cliënten tegelijk

Sociaal Werk Nederland en de Landelijk Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) hebben de afgelopen weken gepleit voor uitstel van aangifte inkomstenbelasting 2019, en de mogelijkheid dat collectief aan te vragen. Ondersteuning van cliënten, zoals dat jaarlijks plaatsvindt in bibliotheken en buurthuizen vervalt immers.

De belastingdienst geeft nu die mogelijkheid. Cliënten die in de problemen komen door het coronavirus kunnen uitstel krijgen tot 1 september met het doen van aangifte inkomstenbelasting 2019.

U moet aangifte inkomstenbelasting 2019 doen of helpt een ander daarbij
Hebt u of heeft uw klant een aangiftebrief gekregen waarin staat dat u aangifte inkomstenbelasting 2019 moet doen? Dan kunt u aangifte doen tot 1 mei 2020. Door de huidige omstandigheden, veroorzaakt door het coronavirus, is het goed denkbaar dat dit niet voor deze datum lukt. U kunt dan uitstel aanvragen.

Maatschappelijk dienstverleners kunnen in 1 keer meerdere burgerservicenummers doorgeven. Dit kan via een beveiligde omgeving van de Belastingdienst: Filetransfer. Zie de website van de Belastingdienst hier.