Activiteit

Week tegen Kindermishandeling

20 nov t/m: 26-11-2017
20 november 2017 - 26 november 2017
Overig
Janina van der Zande
10 juli 2017 | 1 minuut lezen

De Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik heeft vier jaar geleden het initiatief genomen voor de organisatie van de Week. De activiteiten van de Taskforce zijn eind vorig jaar afgerond, maar we zijn blij u te kunnen melden dat de Week tegen Kindermishandeling ook dit jaar een vervolg krijgt. Het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie nemen als de nieuwe organisatoren van de Week het stokje over. We zien het als een mooie kans om samen met de praktijk de aanpak van kindermishandeling onder de aandacht te houden. Want: om signalen tijdig te onderkennen, zorgen te bespreken, samen te beslissen en passende hulp te organiseren hebben we elkaar hard nodig. U kunt nu al helpen door in uw netwerk of op uw website een vooraankondiging van de Week tegen Kindermishandeling te plaatsen.

Focus 2017
De Week wordt dit jaar gehouden van maandag 20 tot en met zondag 26 november 2017. Wat kunt u verwachten? Op maandag 20 november beginnen we de Week met een kick-off bijeenkomst. Partijen die een bijdrage leveren aan de Week zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. In tegenstelling tot vorig jaar zal er geen brede media- en publiekscampagne worden uitgerold tijdens de Week. Wel willen we, hopelijk ook door uw inzet, veel aandacht besteden aan de wijze waarop professionals en organisaties bijdragen aan de aanpak van kindermishandeling. We stimuleren partijen om de krachten te bundelen, kennis en ervaring met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ook de stem van (ervaringsdeskundige) jongeren en ouders krijgt daarin een belangrijke plek.

Mee helpen, activiteiten aanmelden en op de hoogte blijven
We willen graag eerdere en nieuwe successen breder delen. Kent u een eerdere activiteit in de Week tegen Kindermishandeling die een impuls heeft gegeven aan de aanpak van kindermishandeling en bouwt u daar samen met andere professionals op voort? Of heeft u lokaal ambassadeurs die door hun samenwerking anderen inspireren om de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld te verbeteren? Laat het ons weten! Mail naar info@weektegenkindermishandeling.nl.

Op de website www.weektegenkindermishandeling.nl vindt u de meest actuele informatie over de Week. U kunt er het logo downloaden en uw activiteiten voor dit jaar aanmelden. Heeft u vragen of ideeën? Schroom niet om contact met ons op te nemen via info@weektegenkindermishandeling.nl.

Lid wordenContact