Activiteit

Boekpresentatie en debat Bezielende interventies

30 mei
30 mei 2017
16:30 tot 19:15
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
23 mei 2017 | 1 minuut lezen

Of het nu gaat om eenzaamheid, huiselijk geweld of ontspoorde jongeren. Taaie sociale kwesties kun je het beste aanpakken met methoden die hun waarde hebben bewezen. Maar hoe gaat dat in de praktijk? Zijn interventies een keurslijf of inspireren ze tot goed werk? En: zijn de uitvoerders nu effectiever dan wanneer ze ‘op gevoel’ zouden werken?

 

Wij nodigen jou uit voor een debat op 30 mei over deze vraagstukken en voor de presentatie van het boek 'Bezielende interventies; wat sociaal werk succesvol maakt'. Geschreven door Marcel van Engelen (freelance journalist en schrijver), Marcel Ham (hoofdredacteur) en Peter Rensen (projectleider Effectieve sociale interventies, Movisie). Uitgeverij Van Gennep.

Zij maakten een journalistieke reportage over vijf uiteenlopende interventies en beschreven de alledaagse praktijk van interventies. De auteurs waren onder de indruk van de professionaliteit en betrokkenheid bij Thuis op Straat, Welzijn op recept, Gay Straight Alliances, Krachtwerk, Ontmoetingscentra voor dementerenden.

Programma 30 mei in The Colour Kitchen Zuilen

16:30 uur: Inloop
17:00 uur: Presentatie van de belangrijkste bevindingen uit 'Bezielende interventies' en gesprekken met hoofdrolspelers uit het boek (sociaal werkers). Met: Marcel Ham, Marcel van Engelen, Peter Rensen en anderen.

17:45 uur: Hapjes en drankje  

18:15 uur: Debat 'Wat is het belang en de rol van kennis en interventies bij sociaal werk en de professionalisering ervan’.
Met: Lies Schilder (algemeen directeur BPSW, beroepsvereniging van professionals in sociaal werk), Marc Räkers (adviseur en activist, Stichting Eropaf!), Radboud Engbersen (programmamanager Platform 31), Marcel Ham (gespreksleider).

19:15 uur: Borrel

Gratis boek!

Alle aanwezigen ontvangen het boek 'Bezielende interventies'.

Meer informatie

Meer weten? Mail naar trainingsbureau@movisie.nl.

Locatie

Prinses Christinalaan 1
Utrecht
Lid wordenContact