Activiteit

Symposium schuldenproblematiek bij mensen met een laag IQ

20 jun
20 juni 2017
14:00 tot 17:00
Congres
Janina van der Zande
9 mei 2017 | 1 minuut lezen

MEE NL organiseert op 20 juni 2017 in Utrecht een symposium met als thema ‘Hoe kunnen we de schuldenproblematiek van mensen met een licht verstandelijke beperking voorkomen en aanpakken?’. Professionals, werkzaam in het sociale domein, kunnen gratis aan dit symposium deelnemen.  

Een aanzienlijk deel van de mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) leeft in armoede en heeft schuldproblemen. Helaas zijn veel financiële regelingen ingewikkeld en duurt het vaak lang voordat problemen zichtbaar worden. En als deze mensen in een schuldhulptraject komen, leidt dit vaak niet tot duurzame oplossingen. Dat kan beter!  

Tijdens het symposium leggen sprekers een verbinding tussen onderzoek naar de bovenbeschreven problematiek en voorbeelden uit de praktijk. Onderzoekers presenteren resultaten van onderzoek naar schuldenproblemen bij LVB’ers. Initiatiefnemers van projecten nemen de deelnemers mee met hun praktijkervaringen bij de aanpak van deze problematiek. Hierbij worden ook de effecten van deze projecten getoond.  

Voor wie?  
Professionals en beleidsmakers in het sociale domein, die financiële problemen bij jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking willen voorkomen. 

Aanmelden  
Inschrijven kan tot 6 juni via www.mee.nl, daar vindt u ook het programma van het symposium.  
 

Locatie

Prinses Christinalaan 1
Utrecht
Lid wordenContact