Activiteit

Startbijeenkomst

22 feb
Stadhuis Schiedam
22 februari 2017
14:40 tot 15:45
Bijeenkomst
15 februari 2017 | 1 minuut lezen

Schuldhulpverlening kan beter. Daarvoor slaan vijf landelijke partijen de handen ineen met het nieuwe Ondersteuningsprogramma Schuldhulp. Divosa, Sociaal Werk Nederland, de NVVK, Landelijke Cliëntenraad en VNG organiseren met staatssecretaris Klijnsma een besloten aftrap van het Vlaardingse project op woensdag 22 februari bij het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) en Minters in de gemeente Schiedam (gastgemeente).

De sociale diensten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en de sociale werkvoorzieningen vormen Stroomopwaarts. Stroomopwaarts werkt regionaal, is vernieuwend, betrekt werkgevers en werkt op het gebied van de schuldhulpverlening samen met Minters. Minters voert namens de gemeente Vlaardingen de regie op de wijkteams in Vlaardingen en participeert met maatschappelijk werkers in de wijkteams in Schiedam, Maassluis en Hoek van Holland. Ook biedt Minters gezinshulp op school  en sociaal-juridische ondersteuning in de genoemde gemeenten.

Startbijeenkomst
De startbijeenkomst vindt plaats op 22 februari 2017 van 14:40 – 15:45uur. Dit tijdstip is afgestemd op de agenda van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Zij zal een bijdrage leveren aan het programma. Desiree Curfs (directeur Stroomopwaarts) en Franc. Bongaerts (bestuurder Minters) zullen ons meenemen in de aanpak van schulden door Stroomopwaarts.

Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa en Christophe Geuskens, programmamanager van het Ondersteuningsprogramma Schuldhulp geven presentaties. 

Lid wordenContact