Activiteit

Regiobijeenkomst Kwaliteitslabel Sociaal Werk Zwolle

09 feb
9 februari 2017
12:30 tot 17:00
Bijeenkomst
Janina van der Zande
16 januari 2017 | 2 minuten lezen

Het kwaliteitslabel is voor en door de leden ontwikkeld. Het omvat een branchecode met kwaliteitswaarden die vertaald zijn naar toetsbare normen met vakmanschap als belangrijke pijler naast dienstverlening en organisatie en bestuur. Vanaf 1 december kunnen leden zich op vrijwillige basis laten toetsen aan de hand van de normen (via intercollegiale adviesmeting of door een Certificerende Instelling, die daarbij kan samenwerken met toetsers uit de branche). Na toetsing worden leden die in voldoende mate aan de eisen voldoen opgenomen in een openbaar Register van Sociaal Werk Nederland; zij krijgen onder vastgestelde voorwaarden ook het branchekeurmerk. De verwachting is dat gemeenten en andere financiers dit Register zullen raadplegen bij de gunning van opdrachten en het verlenen van (project)subsidies.

Op de homepage van deze website vind u rechtsboven de banner / knop 'Sterk Sociaal Werk - Lees meer over het Kwaliteitslabel'. Daar vindt u alle informatie over het Kwaliteitslabel Sociaal Werk.
Zie ook in de bijlage onderaan deze pagina de brochure.

Regiobijeenkomsten
In de eerste 2 regiobijeenkomsten informeren wij u graag over alle ins en outs van het Kwaliteitslabel. In een middag staan we stil en gaan we in gesprek over vragen als:

  • Ik heb nog geen enkel keurmerk, wat vraagt het van onze organisatie om met het Kwaliteitslabel aan de slag te gaan?
  • Mijn gemeente eist HKZ, maar mijn organisatie wil zich ook aansluiten bij dit branchelabel. Kan dat beide?
  • Ik werk voor een zeer kleine organisatie, is dit label wel geschikt voor mij?
  • Ik wil graag meedoen aan de Intercollegiale Adviesmeting. Wat kan ik verwachten?
  • Hoe werkt beroepsregistratie voor sociaal werkers?
  • Ik heb ideeën voor de normen zijn voor de professionaliteit van sociaal werkers, kan ik nog input leveren voor het beroepsregister?

In een plenair programma en diverse sessies krijgt u informatie en gaat u  met collega’s en deskundigen in gesprek over deze en andere vragen.

Workshops
U kunt in 2 rondes kiezen uit 3 workshops:

  1. De meerwaarde van het kwaliteitslabel: over de meerwaarde van het Kwaliteitslabel en het stappenplan. En: hoe zorgen we dat gemeenten het label interessant vinden? (Sociaal Werk Nederland)
  2. Wat is het verschil tussen intercollegiaal en extern? Hoe worden de normen getoetst? En hoe kun je als kleine of grote organisatie morgen al beginnen? (Marja van Houten van CIIO)
  3. Over de stand van zaken van het beroepsregister Sociaal Werk, het verschil met SKJ Jeugd en uitwisseling over wat goede normen en criteria zijn. (Karin Kleine van HaKa)

Aanmelden

Locatie

Bachlaan 20
8031 HL Zwolle
Lid wordenContact