Activiteit

Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen

01 dec
1 december 2016
09:30 tot 16:00
Bijeenkomst
Janina van der Zande
24 oktober 2016 | 1 minuut lezen

Zowel in de maatschappij als in het maatschappelijke werkveld vinden grote veranderingen plaats, met gevolg voor de plek, de gebouwen en de organisatie van maatschappelijke voorzieningen. Uiteindelijk gaat het er om met deze voorzieningen maatschappelijke meerwaarde te creëren. Dat is de rode draad tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen op 1 december 2016.

Inspiratie  
Kees Vendrik, collegelid van de Algemene Rekenkamer, en Harry te Riele, Nederlands eerste transitiespecialist, zijn erbij om u te inspireren. Maar er is meer. 
 
Verdiepende sessies
In sessies voor en na de lunch gaan we dieper in op de onderwerpen waarover in Bouwstenenverband afgelopen jaar kennis is uitgewisseld en tools zijn ontwikkeld.
 
Zo zijn er sessies over voorzieningensturing en voorzieningenbeleid, afstemming tussen beleid en vastgoed bij welzijnsvoorzieningen, organisatiemodellen voor multifunctionele accommodaties, Makelpunten, de transformatie van (zorg)vastgoed, informatiesystemen en professioneel vastgoedmanagement. 

Nieuwe agenda
Aan het eind van de dag wordt de samenwerkingsagenda voor 2017 opgesteld. Een agenda die we volgend jaar onder andere verder uitwerken in de Bouwstenen-netwerken 'Zorgvastgoed en voorzieningen' en 'Gemeenten, voorzieningen en vastgoed'. 
 
Feestje
Naast al deze inhoud is het ook tijd voor een feestje, want inmiddels zetten meer dan 100 partners in Bouwstenenverband hun schouders onder de verdere professionalisering van voorzieningen en vastgoed in de publieke sector. Het initiatief wordt gesteund door Sociaal Werk Nederland, VNG, PO-Raad en Aedes. We hopen dat u er ook bij bent!

Meer informatie
Alles over de Najaarsbijeenkomst vindt u op de speciale website, zo ook de mogelijkheid u aan te melden

Lid wordenContact