Activiteit

Moed en Nu dag 24 januari 2017

24 jan
24 januari 2017
10:00 tot 16:15
Congres
Sandra Wolfsen
22 september 2016 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland organiseert mede namens alle directeur-bestuurders die meedoen aan het project Armoede en Schulden ‘Moedige Mensen’ de tweede landelijke Moed-en-Groetdag. We liggen goed op stoom: tijd om te kijken wat al in gang is gezet en hoe we verder gaan. Daarom hebben we deze dag omgedoopt in Moed-en-Nu-dag.

Want er is moed nodig om samen de armoede in Nederland aan te pakken. Moed voor het bestrijden van de zevenkoppige draak die Armoede is. En u heeft die moed. Om de financiële redzaamheid van inwoners in uw regio te verbeteren doet u immers mee (of gaat u meedoen) met dit project.

Tijdens deze Moed-en-Nu-dag bespreken we met elkaar de dilemma’s, kansen en vraagstukken die u bent tegengekomen en die u met meer of minder succes heeft getackeld. We kijken lokaal maar richten ons ook op landelijke ontwikkelingen en lobby-mogelijkheden. Nadja Jungmann (lector rechten, schulden en incasso), Pierre van Hedel (directeur-bestuurder Rabobank Foundation), Tamara Madern (lector preventie en vroegsignalering) en Paul Bakker (voorzitter coöperatie Sallandse Dialoog en manager business support Rabobank) zullen aanwezig zijn. Ook zijn we in gesprek met Wil van Scheijndel (directeur-bestuurder sociaalwerkorganisatie Stichting de Sociale Maatschap in Amsterdam-Noord) vanwege het tv-programma Schuldig dat daar is opgenomen.

Deze bijeenkomst is voor genodigden