Activiteit

Empowerment als verbindend kader

14 jun
14 juni 2016
09:30 tot 17:00
Bijeenkomst
Chris Bos
19 april 2016 | 1 minuut lezen

Save the date: 14 juni 2016, Hogeschool Domstad in Utrecht.

Steeds meer experts vinden dat empowerment nodig is om antwoord te kunnen geven op de ondersteuningsvragen van de participatiesamenleving. Principes als ‘eigen kracht en ‘zelfredzaamheid’ lijken zich te eenzijdig te richten op de eigen verantwoordelijkheid van het individu en kunnen zelfs negatieve gevolgen hebben. Empowerment vraagt niet alleen iets van de kwetsbare burger, maar ook van de professional, de omgeving, het beleid. Maar wat werkt nu eigenlijk empowerend? Welke acties, activiteiten en methoden kunnen empowermentprocessen van kwetsbare mensen verder brengen, ondersteunen of faciliteren?

Speciale gasten zijn:
* Jenny Boumans, onderzoeker van het Trimbos-instituut en auteur van ‘Naar het hart van empowerment' (deel 1 en 2), gaat in op de waarde van empowerment als verbindend kader
* Tine van Regenmortel, hoogleraar sociaal werk, vertelt hoe zij empowerment gebruikt in haar onderzoek.
* Anja Machielse, hoogleraar empowerment van kwetsbare ouderen, laat aan de hand van eigen onderzoek zien dat empowerment een belangrijk uitgangspunt is bij hulp aan kwetsbare ouderen.

 

Voor deze conferentie en de workshops zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich ook nu alvast ‘vooraanmelden’ door een mail te sturen aan Jeske van der Waerden (reply op deze mail). Wij vragen u dan een workshopkeuze door te geven, zodra de inhoud hiervan bekend is.

Locatie

Koningsbergerweg 9
Utrecht
Lid wordenContact