Activiteit

Moed en Groet dag!

09 jun
9 juni 2016
12:00 tot 17:15
Congres
Sandra Wolfsen
12 april 2016 | 1 minuut lezen

Op 9 juni de 1e Moed-en-Groetdag.
12.00-17.15 uur. Locatie: Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats 1, 1018PL Amsterdam 
Armoede en Schulden. Moedige Mensen.

Er is moed voor nodig om armoede samen aan te pakken. Maar het moet. Daarom organiseert Sociaal Werk Nederland 30 regiobijeenkomsten in 15 regio’s. Dat doen we samen met u, externe partners, ondernemers en gemeenten.Er is moed nodig om armoede samen aan te pakken. Dat doen we samen met u, externe partners, ondernemers en gemeenten. Daarom organiseert Sociaal Werk Nederland (voorheen MOgroep) 15 regiobijeenkomsten door het gehele land.

De ambitie is om vanuit bestaande én nieuwe netwerken, lokaal en regionaal het armoedevraagstuk op te pakken. Op dit moment zijn we al aan de slag in de diverse regio’s. Daar inventariseren we de rol en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van sociaal werk, gemeenten, bedrijfsleven en vrijwilligers.

Hieruit ontstaan lokale coöperaties, platforms en good practices. Die gaan we beschrijven en uiteindelijk delen. Tijdens de Moed en Groet-dag verbinden we de regio’s en komen we bij elkaar. We delen op deze dag kennis en expertise en kunnen gebruik maken van elkaars netwerk.

Sprekers en inspirators nemen het voortouw om zo samen met u het Project Armoede en Schulden nog meer inhoud te geven.

Staatssecretaris Klijnsma zal een gedeelte van de dag aanwezig zijn. Lex Staal, de nieuwe directeur van de Sociaal Werk Nederland vat prikkelend samen en Marijke Vos, onze bestuursvoorzitter, sluit met ons af. 

Voor meer info, zie bijlage
 

Locatie

Jacob Bontiusplaat 1
1018 PL Amsterdam
Lid wordenContact