Activiteit

Ochtendbijeenkomst Jongerenwerk in en rond de school

08 dec
8 december 2015
09:00 tot 13:30
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
6 november 2015 | 1 minuut lezen

Het Nederlands Jeugdinstituut en de MOgroep, Welzin Amersfoort, de gemeente Amersfoort en het Vakcollege Amersfoort nodigen u uit voor deze gratis bijeenkomst over de samenwerking tussen het jongerenwerk en het onderwijs.

Inhoud
Koen Janssen, de directeur van het Vakcollege/VMBO opent de bijeenkomst en schetst het beeld van de samenwerking tussen zijn vmbo en het jongerenwerk. Jongerenwerker Danny de Graaf van Welzin Amersfoort vertelt daarna uit eerste hand wat de leerlingen aan hem hebben en hoe hij zijn werk in en rond de school doet.

De samenwerking gaat verder dan alleen die met het vmbo: het jongerenwerk werkt ook met het basisonderwijs en andere voortgezet onderwijsinstellingen in Amersfoort. De gemeente Amersfoort biedt daarom een inkijkje in de manier waarop de gemeente werkt aan het verbinden van het onderwijs aan het jongerenwerk in de wijk, ook in relatie tot de jeugdhulp. Daarom schuift ook het wijkteam aan.

Na deze Amersfoortse dosis inspiratie gaan de deelnemers aan kleinere thematafels kennis en ervaring uitwisselen over deelterreinen in de samenwerking tussen het (basis- en vo) onderwijs en het jongerenwerk.

Voor wie?
De bijeenkomst is bestemd voor:

  • bestuurders, managers en coördinatoren van sociaal werk/onderwijs/jongerenwerk in onder meer welzijns- en jongerenwerkorganisaties en in het onderwijs
  • beleidsmakers van gemeenten
  • uitvoerend jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers, zorgcoördinatoren etcetera die zich willen verdiepen in de samenwerkingskansen en relatie tot transformaties in de lokale jeugdhulp, sociaal werk en het (passend) onderwijs

Alle informatie over het programma en aanmelden staat in de bijlage.

Locatie


Amersfoort
Lid wordenContact