Activiteit

Een hulpmiddel helpt

01 jan
Op locatie
1 januari 2012
Training
Leijen
8 december 2011 | 1 minuut lezen

Met de juiste hulpmiddelen hoeven ouderen minder snel een beroep te doen op de zorg van anderen. Maar ouderen weten vaak niet welke hulpmiddelen hen kunnen helpen, of ze zijn terughoudend om hulpmiddelen te gebruiken.

Tijdens deze workshop leren ouderenadviseurs en praktijkondersteuners hoe zij ouderen kunnen adviseren over de mogelijkheden van hulpmiddelen. Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe weet je of een hulpmiddel uitkomst biedt? Hoe ga je een gesprek aan over hulpmiddelen?

Voor wie
vrijwillige en professionele ouderenadviseurs, praktijkondersteuners in huisartsenpraktijken

Resultaat
Ouderenadviseurs en praktijkondersteuners zijn beter in staat hulpmiddelen in te zetten voor het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen. Zij hebben een beeld van welke hulpmiddelen er zijn, kunnen ouderen adviseren over de mogelijkheden van hulpmiddelen en weten waar zij terecht kunnen voor informatie over hulpmiddelen. Deze kennis en vaardigheden kunnen ze direct de volgende dag in de praktijk toepassen.

Inhoud
Deelnemers leren:
- het probleem te signaleren en analyseren
- zich te verplaatsen in de situatie van de cliënt
- een gesprek te voeren met een cliënt als er sprake is van acceptatieproblemen
- welke hulpmiddelen er zijn
- waar zij informatie over hulpmiddelen kunnen vinden

Aanpak
De workshop duurt één dag en heeft een praktische insteek. De workshop bestaat onder meer uit groepsgesprekken, een rollenspel, een ervaringsparcours en een snuffelmarkt.

Overige informatie
Deze workshop wordt alleen in company aangeboden.

Meer informatie vint u op www.vilans.nl/training.

Lid wordenContact