Activiteit

Training omgaan met eenzaamheid van ouderen

15 maa
Centrum Utrecht
15 maart 2012
Training
Leijen
6 december 2011 | 1 minuut lezen

Veel ouderen voelen zich eenzaam. Soms is dit makkelijk te herkennen, maar vaak is de eenzaamheid vermomd. Ontwijkend gedrag, gemopper, tranen om onduidelijke redenen, slapen in gezelschap of apathie kunnen symptomen zijn. Professionials doen hun best om passende zorg te verlenen en oplossingen te zoeken maar hoe herkennen zij eenzaamheid? Welke van de beschikbare middelen zetten zij in? En wat kunnen zij doen als mensen niet ingaan op het aanbod? Doe mee aan de training Omgaan met eenzaamheid van Vilans.

Wanneer
De training vindt plaats op 15 maart 2012 van 9.30 tot 17.00 uur.

Waar
Centrum van Utrecht

Voor wie
Professionals in de ouderenzorg.

Resultaat
In de training krijgen professionals praktische handvatten aangereikt om op een effectieve manier om te gaan met de complexe problematiek van eenzaamheid bij ouderen. Na afloop kunnen de deelnemers een inschatting maken of het aanbod aansluit bij de wens van de client, het eigen handelen baseren op kennis van een werkbaar diagnostisch schema en interventies verwerken in een zorgplan.

Inhoud
In twee dagdelen verkennen we het begrip eenzaamheid en behandelen we de theorie van de eenzaamheid (oorzaken en factoren).

Aanpak
De deelnemers krijgen een hulpmiddel bij het inschatten van mogelijkheden en beperkingen aangereikt. Zij kunnen hun eigen praktijksituaties inbrengen, zij krijgen hierover adviezen en kunnen oefenen met handelingsalternatieven. Desgewenst kunnen deelnemers tijdens de training eenzaamheidsinterventies verwerken in een zorgplan.

Kosten
De kosten bedragen € 495,00 inclusief koffie/thee, lunch en lesmateriaal.

Overige informatie
De trainer is drs. Emmy Davids. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek op het onderwerp eenzaamheid bij ouderen in de gezondheidszorg en heeft jarenlange ervaring in de praktijk van de ouderenzorg.

Aanmelden
www.vilans.nl/training email: training@vilans.nl

Lid wordenContact