Activiteit

Voor de Jeugd Dag

05 okt
Westergasfabriek, Amsterdam
5 oktober 2015
Bijeenkomst
Monique Kaasjager
1 minuut lezen

Op maandag 5 oktober 2015 organiseren de ministeries van VWS, VenJ en de VNG voor de derde keer de zeer gewaardeerde ‘Voor de Jeugd Dag’. Op deze dag komen (voormalig) transitiemanagers, beleidsmedewerkers en wethouders bij gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, jeugdhulpaanbieders, ouderraden en medezeggenschapsraden bij elkaar.

Het is een dag om elkaar te inspireren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over de veranderingen in het jeugd- en onderwijsdomein via toespraken, workshops en informele ontmoetingen. Hoe geven we het nieuwe werken in de jeugdsector vorm? Hoe kan een gemeente de toegang tot specialistische hulp zo goed mogelijk regelen? Hoe kunnen cliënten, jongeren en ouders een volwaardige stem en zinvolle invloed krijgen?
   
Meld je vast aan via www.voordejeugddag.nl .

De naar schatting 1300 deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 80 workshops in 16 verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een topper, is er een creatieve training, in andere paviljoens kun je luisteren naar een persoonlijk verhaal of een film kijken. Voor wethouders en bestuurders is er een speciaal bestuurdersprogramma.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de invulling van het programma. Houd de site regelmatig in de gaten voor aanvullingen.

Meer informatie over de dag.