Activiteit

'Samen vernieuwen in de Wmo’

15 jun
NBC de Blokhoeve in Nieuwegein
15 juni 2015
Congres
Saskia Mulder
2 juni 2015 | 1 minuut lezen

De inschrijving voor het congres ‘Samen vernieuwen in de Wmo’ op maandag 15 juni a.s. is open!

De decentralisatie van de AWBZ is een feit. De zoektocht naar nieuw aanbod en nieuwe oplossingen voor participatie, ondersteuning en ontmoeting van burgers is in volle gang. De transformatie van het gehele sociale domein is de grote uitdaging die in samenspel vorm gaat krijgen. Een uitdaging waar ook u voor staat.

De brancheorganisaties in zorg & welzijn (GGZ Nederland, RIBW-Alliantie, MOgroep, ActiZ, VGN, Federatie Opvang en MEE Nederland) en de VNG organiseren in dat kader gezamenlijk een landelijk congres over de transformatie van de Wmo-dienstverlening. Een congres waarin innovatie in de praktijk, inspiratie en ontmoeting centraal staan. 'Samen vernieuwen in de Wmo' vindt plaats op maandag 15 juni a.s. in NBC de Blokhoeve in Nieuwegein.

TIP: kom samen met uw gemeente (-ambtenaren, -wethouder, -raadsleden..)

Wat heeft het congres u te bieden?

  • Staatssecretaris Martin van Rijn trapt af en wordt geïnterviewd door de dagvoorzitter Lennart Booij.
  • Directeuren en voorzitters van de branches in zorg en welzijn en gemeenten gaan met elkaar in gesprek en op zoek naar antwoorden over obstakels, kansen, transformatie en betrokken partijen, oplossingsrichtingen, verschuivende taken, verantwoordelijkheden en: over vijf jaar? Aan de hand van concrete casussen.
  • Innovaties in de praktijk: in drie rondes kunt u inspiratie opdoen tijdens de workshops en de carrousel met innovatieve praktijkvoorbeelden. Tijdens één van de vele workshops kunt u onderzoeken hoe u tot deze gewenste innovaties kunt komen.

Meer informatie en inschrijven hier.
Trouwens: Wilt u uw eigen praktijkvoorbeeld centraal zetten in de plenaire discussie met de directeuren en voorzitters van de branches zorg en welzijn en de gemeenten? Dat kan! Na aanmelding kunt u een vraagstuk uit uw lokale Wmo praktijk inzenden! Twee van de inzendingen vormen het uitgangspunt voor de paneldiscussie.