Activiteit

Congres Armoede en Schulden

04 jun
Vergadercentrum Domstad Utrecht
4 juni 2015
00:15 tot 15:00
Congres
Saskia Mulder
30 april 2015 | 1 minuut lezen

Tijdens het congres Armoede en Schulden verbinden we recente wetenschappelijke inzichten met de praktijk. Het congres wordt georganiseerd door de MOgroep, het lectoraat armoede en participatie van de Hogeschool van Amsterdam en Stimulansz.

De aanpak van armoede en schulden vraagt om samenwerking tussen gemeenten, maatschappelijke organisaties en welzijnsorganisaties. Maar ook om vernieuwde aanpakken die passen binnen de huidige transities. Ons thema is dan ook: Denken, Durven, Doen.

at moet u weten om uw dienstverlening zo optimaal mogelijk in te richten en uw doelgroepen te bereiken? Daar praten we u graag over bij op donderdag 4 juni 2015. 

Voor wie?
Het congres is bedoeld voor professionals van gemeenten, maatschappelijke organisaties, welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties.

Plenair programma
in het plenaire programma vertellen twee wetenschappers welke recente wetenschappelijke inzichten noodzakelijk zijn om te komen tot een goede dienstverlening aan burgers die belemmerd worden in hun participatie door armoede en schuldenproblematiek.

Waarom vallen mensen uit bij een schuldhulpverleningstraject? In hoeverre wordt de theorie van schaarste onderbouwd door onderzoek en welke lessen kunt u hieruit leren? Waarom gaan mensen schulden aan en hoe kunt u ernstige schuldsituaties voorkomen?

Workshops
In de workshops maakt u kennis met diverse succesvolle werkwijzen en innovaties. Zoals hulp voor kinderen in armoede en zelfstandigen met schulden. En het organiseren van informele en formele hulp of het omgaan met armoede en schuldproblematiek in sociale wijkteams. Iedere workshop mondt uit in een to-do lijst. Tips en trucks die u de volgende dag kunt inzetten op de werkvloer. Zodat u naast denken en durven, ook iets kan doen met de gedeelde inzichten.
Bekijk het volledige workshopoverzicht.
Voor aanmelden en meer informatie zie hier de congressite.

Lid wordenContact