Activiteit

Kwalitatief evalueren in het sociale domein

16 dec
Hogeschool Domstad Koningsbergerstraat 9 Utrecht
16 december 2014
13:00 tot 17:00
Seminar
Monique Kaasjager
27 oktober 2014 | 1 minuut lezen

Evaluatie van sociaal werk staat sterk in de belangstelling. Mede door de transformaties en bezuinigingen willen we weten òf en hoe interventies in het sociale domein werken. Voor het meten van effecten grijpt men vaak naar kwantitatief onderzoek, met het klassieke experiment als gouden standaard. Maar kwalitatieve onderzoeksmethoden zijn minstens zo belangrijk om inzicht te krijgen in sociale interventies.

Aanleiding voor de werkconferentie is het nieuwe boek van Vasco Lub: Kwalitatief evalueren in het sociale domein. Mogelijkheden en beperkingen (Boom Lemma uitgevers). Tijdens deze middag presenteert Vasco Lub zijn nieuwe boek. Terry van Dijk gaat in op de vraag hoe interventies werken. Vervolgens vinden diverse workshops plaats. Op onze website vindt u meer informatie hierover.

Voor wie?
Onderzoekers en geïnteresseerden in onderzoek naar interventies in het sociale domein, betrokkenen bij erkenningstrajecten van databanken in het sociale domein, gezondheid en bewegen, jeugd, langdurige (GGZ)zorg en beleidsmedewerkers.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie hier.  
Toegangsprijs: € 75. Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het nieuwe boek Kwalitatief evalueren in het sociale domein. Mogelijkheden en beperkingen (Boom Lemma uitgevers) van Vasco Lub.

Deze werkconferentie wordt georganiseerd met medewerking van Boom Lemma uitgevers

Lid wordenContact